Menu

To fodbolelklubber var én for meget

I flere år var der to klubber i Fredensborg-og det gav problemer.

Selv om Fredensborg aldrig har været en stor by, har der flere gange været to fodboldklubber, og det skulle naturligvis give problemer.
Første gang var i 1933, hvor Socialdemokratiet havde oprettet egne idrætsforeninger, og hvor den nye klub i byen kom til at hedde Arbejdernes Idræts Klub.
Herfra gjorde man krav om at spille på fodboldbanen på Kastanievej, og det var egentlig lidt dristigt, i betragtning af, at FBI havde investeret store beløb og meget arbejde i banen. Men konkurrenterne havde åbenbart den opfattelse, at der lå en række kommunale tilskud til etableringen og vedligeholdelsen af banen, og at de derfor var berettiget til at benytte den. Det blev klart afvist af FBI, som bl. a. hævdede, at de slet ikke kunne spille samme sted, da den anden klub ikke var medlem af SBU. Den nye klub henvendte de sig til sognerådet, som dog gav FBI medhold i, at det kun var denne forening, der kunne benytte banen.

Bestyrelsen nedlagde posterne.

I 1990`erne gentog dette handlingsforløb sig, da der dukkede en ny klub op omkring fodboldbanen ved Asminderød skole. Det forløb alt sammen fredeligt i flere år, men kun indtil CIA, som de kaldte sig som modstykke til FBI, gjorde krav på grusbanen om vinteren. Så brød uvejret løs, for samme grusbane var stærkt optaget, da den blev brugt af alle holdene samt til kastetræning i atletik. Men i følge loven have CIA krav på at komme ind på stadion, og derfor besluttede den samlede bestyrelse i FBI at trække sig. Resultatet blev et byrådsmøde, hvor der blev givet tilladelse til at CIA fik spilletilladelse på stadion, men hvor byrådet samtidig bevilgede anlæg af en ny græsbane samt to nye omklædningsrum.
Herefter gik der kun kort tid, før de to klubber slog sig sammen i FBI, og roen var genoprettet på fodboldfronten.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.
Luk