Menu

Gode relationer til kongehuset

image At vi har en meget sportsinteresseret kronprins behøver man næppe oplyse, men at han også har spillet fodbold i Fredensborg Bl kommer måske som en overraskelse for flere. Men det gjorde Kronprins Frederiks faktisk på drengeholdet omkring 1980.

Venskabskampe mod gardere og slottets personale - og en kronprins som spillede i klubben.

Som de fleste andre drenge skulle kronprins Frederik også prøve at spille fodbold. Det skete på drengeholdet i FBI, hvor han var en udmærket
spiller, men hvor det blev en forholdsvis kort karriere. Dels flytter kongefamilien til andre egne af landet om sommeren, og dels fik kronprinsen andre sportsinteresser, som f. eks. tennis og sejlsport.
Helt fra de første år havde FBI en tæt kontakt til Fredensborg Slot, hvor garderne ofte var interesseret i en dyst mod det lokale hold. Desuden fik klubben i 1990`erne
en fast venskabsforbindelse til tjenerstaben og andre ansatte på slottet, der deltog i en årlige fodbolddag på stadion. Den dag udviklede sig efterhånden til en lille turnering, hvor byrådet og FBIs bestyrelse deltog, og hvor holdene spillede om en pokal, der var udsat af byrådet, og som slottet til slut vandt til ejendom. Alle hyggede sig gevaldigt og ikke mindst i 3. halv-leg !

undefined

Spillerne var i bageste række fra venstre: Morten Hansen, Per Nyholm, Kronprins Frederik, Kenneth Østergaard, Per Lassen, Christian Scharff, Jens Gjødsbøl.

Forreste række; Bo Jensen, Jacob Koch, Bo Petersen, Niels Hannibaldsen og Simon Ravnbak.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.