Menu

Mange års kontakt til venskabsbyen Berleburg

image

Besøg eller genbesøg hvert andet år med den tyske venskabsby.

I 1968 blev Prinsesse Benedikte viet til Prins Richardt af Berleburg. Det sket i Fredensborg Slotskirke, og ved den lejlighed fik byen besøg af mange, tyske gæster. Det betød også, at der blev knyttet en række kontakter imellem de to bysamfund, og at man oprettede venskabsforeningerne Berleburg Klubben i Fredensborg og Fredensborg Ring i Berleburg.
Senere kom den officielle venskabsaftale på byrådsniveau, og der har gennem årene været mange venskabstræf i begge kommuner. Blandt de foreninger, der har haft regelmæssig forbindelse til Berleburg er Fredensborg BI. Allerede i 1968 blev der etableret forbindelse imellem de to klubber i Berleburg og Fredensborg, og der var flere besøg og genbesøg først i 70`erne. Herefter gik der dog nogle år, hvor forbindelsen stod i stampe, men i 1983 blev den genoptaget, og denne gang var det med boldklubben fra Wingeshausen, en lille by tæt
på Berleburg. Ved den lejlighed blev det aftalt, at de to klubber skulle mødes hvert andet år - her eller i Berleburg. Deltagerne er alle oldboys spillere eller Veteraner, og for FBIs vedkommende sker det med et hold, der fortrinsvis består af tidligere førsteholdsspillere fra 1968, også kaldet “Team 83“ som netop var blevet oprettet i 1983.
Kampene bliver gennemført i bedste, nationale stil med flag og nationalsang, og spillerne har altid kæmpet efter bedste evne. Men samtidig har de haft mange store og gode oplevelser under besøgene, hvor der arrangeres udflugter. festaften m.m. Det sportslige er på plads - og det sociale samvær mangler heller ikke.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.