Nedsmeltning i Fredensborg

image Mads Heidelbach var impliceret i flere afgørende situationer i hjemmekampen mod Odder Foto: Bo Hilsted
Bo Hilsted
28. maj 2017 kl. 09:11
På årets varmeste dag kollapsede Fredensborg i varmen og tabte hele 6-0 til Odder, og har nu en noget teoretisk chance for at redde livet i 2. division

Der var ingen på Stadion, der kunne huske, hvornår Fredensborgs bedste mandskab sidst havde tabt en hjemmekamp med tenniscifrene 6-0, og måden det skete på var også ganske bemærkelsesværdig.

”I mine 130 kampe som divisionstræner har jeg aldrig tabt så stort”, sagde træner Claus Larsen efter kampen, ”men jeg valgte at satse ved 2-0 og spille med tre i forsvaret, og det er så mit ansvar, jeg kunne være gået tilbage til den oprindelige opstilling ved 4-0, men valgte ikke at gøre det.”

For efter en livlig start med hjemmeholdet på bold og halve chancer i denne vind eller forsvind-kamp fik hjemmeholdet den første våde klud i ansigtet omkring den halve time – og den lindrede ikke i varmen, da gæsterne scorede til 1-0.

Der kunne godt være dømt frispark til Kasper Antonsen, og modet fejlede ikke noget hos Fredensborgs forsvarsspillere, der ofrede sig i flere forsøg, men bolden endte i kassen bag Youseff Butt i målet.

Syv minutter senere fældede Mads Heidelbach en modstander, og det direkte frispark blev skruet i mål til 2-0, flot scoring, også her kunne man have dømt et frispark på Heidelbach inden hans frispark.

Fredensborg prøvede at komme tilbage i starten af halvlegen, men korthuset faldt sammen, da gæsterne scorede efter 12 minutters spil - måske skulle Mads Heidelbach have haft et straffespark i den anden ende af banen i situationen forinden - og derefter nettede yderligere tre gange, fire mål på 20 minutter, der godt kunne ligne begyndelsen til enden for Fredensborg i 2. division.

Og helt symptomatisk headede Mads Heidelbach over et tomt mål fra det lille målfelt et kvarter før tid, og her ligger en hel del af forklaringen på, at Fredensborg har problemer: man scorer for få mål, hvilket understøttes ved et kig på statistikken, idet man i de sidste 15 kampe har lavet 4 mål.

Resten var rene opløsningstendenser, og selv den ellers så entusiastiske træner Claus Larsen havde svært ved at finde en grimasse, der kunne passe i slutfasen.

”Vores forsvar var før kampen i går et af 2. divisions bedste, problemet ligger lidt længere fremme på banen, så jeg overvejer et par ændringer inden torsdagens meget afgørende kamp,” slutter træneren.

Fredensborg møder Svendborg på hjemmebane torsdag 1. juni kl. 19.00

Oliver Hansen når højest i første halvleg

Fodbold, kvalifikationsspil til 2. division

Fredensborg-Odder 0-6(0-2)

0-1 Marcus Kirchheiner (30), Nick Drachmann 0-2(37), 0-3 Patrick Grønbech(57), 0-4 Simon Skibsted(62), 0-5 Nick Drachmann (71), 0-6 Simon Skibsted (79)