Fredensborgs forsømte forår

image Austin Smith var fri tæt under mål, men afsluttede lige på målmanden i anden halvleg. Foto: Bo Hilsted
Bo Hilsted
02. juni 2017 kl. 05:54
Endnu et nederlag på 1-0, denne gang mod Svendborg, giver kun en teoretisk chance for at redde livet i 2. division

Statistik er som en lygtepæl, den er god at læne sig op ad, men den oplyser ikke særligt meget, sagde salig Storm P. engang.

Kigger man på Fredensborgs forår har holdet ikke formået at score i 9 af 13 kampe, og det er blevet til 6 mål, medens man har indkasseret 20.

Hjemmekampen mod Svendborg var et udmærket billede på Fredensborg forårssæson, hvor man egentlig ofte er meget godt med i kampene, i nogle tilfælde skaber en del chancer for så pludseligt at indkassere et mål ud af nærmest ingenting.

Oliver Hansen, Tobias Toftesgaard og Austin Smith havde rigtigt gode forsøg i første halvleg, hvor gæsterne viste tænder på et enkelt kontrastød, men især Austin Smith scorer alt for få mål, når man tænker på de muligheder, der trods alt kommer til ham.

I første halvlegs slutning var han fri tæt under mål, vinklen var lidt spids, men sidenettet var ikke den rigtige endestation, og i anden halvleg havde han midt i halvlegen en lignende situation, spillet fremragende fri af Zaki El-Ouaz, men forsøget endte lige på keeperen.

Og så scorede Svendborg kort ind i anden halvleg, rørende enkelt, en bold fra venstre, afsender relativt uden pres ind i et tomt rum, hvor gæsternes Sigurd Schøndorf tog bolden med højrebenet og vippede den i nettaget med venstre, en lektion i effektivitet. Men nok også en scoring Fredensborg ikke havde indkasseret for et år siden, da man ofte kunne spille til nul.

I anden halvlegs sidste 20 minutter kom John Frederiksen på banen, der sker noget når han kommer ind, måske skulle man have brugt ham lidt oftere og mere, end tilfældet har været.

Tabellen lyver aldrig, siger man, og i Fredensborg tilfælde skal der nu mirakler til for at redde sig, med 8 point op til næste modstander, Jammerbugten FC, der skal fuldt hus tul i de tre sidste kampe, og det er nok ikke realistisk efter det magre forår med 1 sejr og to uafgjorte og 6-20 i målscore.

Og så i øvrigt en flot præstation af kampens kvindelige dommer, Frida Klarlund Nielsen, der klarede selv alvorlige skærmydsler med naturlig autoritet, hende kommer vi til at høre mere om.

Fredensborg møder Jammerbugten FC på udebane mandag 6. juni kl. 13.00.

Foto Bo Hilsted
Fredensborg subersub skaber normalt ravage i kmodstandernes straffesparksfelt, når han kommer ind, således også i går.
Tobias Toftesgaard, lige ved og næsten, i denne situation.